KARİYER SÖYLEŞİLERİ PANELİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kimya Bölümü, 22 Mayıs 2024 tarihinde öğrencilerin kariyer planlamalarına ışık tutmak ve ilham vermek amacıyla ilki düzenlenen Kariyer Söyleşileri Paneli'ne ev sahipliği yaptı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Baki ÇİÇEK, gençlerin kariyer yolculuklarında karşılaşabilecekleri fırsatlar ve zorluklar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. ÇİÇEK.in moderatörlüğünde devam eden panelde, sanayi ve teknoloji dünyasının önde gelen isimleri deneyimlerini ve başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı.

Panelde konuşmacılar, kendi kariyer yolculuklarını, sektörel deneyimlerini ve elde ettikleri başarı hikayelerini gençlerle paylaşarak onlara ilham oldular. Öğrenciler ve genç profesyoneller için büyük bir motivasyon kaynağı olan etkinlik, soru-cevap bölümüyle interaktif bir şekilde devam etti.

Panelin Öne Çıkan Konuşmacıları:

Mehmet Ali AŞUK, Balıkesir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü olarak, sanayi ve teknolojideki son gelişmelerden ve Balıkesir.de gençler için mevcut fırsatlardan bahsetti. AŞUK, özellikle sanayi ve dijital dönüşümün önemine vurgu yaparak gençlere bu alanlarda kendilerini geliştirmeleri için tavsiyelerde bulundu.

Dr. Deniz TİMURÇİN, KOSGEB Balıkesir Müdürü olarak KOBİ.lerin gelişimindeki kritik faktörlere değindi. Dr. TİMURÇİN, KOSGEB.in sunduğu destekler ve projeler hakkında detaylı bilgi verirken, genç girişimcilere yönelik ipuçları ve stratejiler paylaştı.

Mürşit TETİK, Varaka Kâğıt San. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı olarak kâğıt sanayisinin güncel durumu ve geleceği hakkında bilgi verdi. TETİK, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik konularında şirketin yaptığı çalışmaları anlatarak, gençlere bu sektörde başarılı olmanın yollarını aktardı.

Serdar ALBAYRAK, ESMEN Kimya Yönetim Kurulu Başkanı olarak, kimya sektöründeki kariyer fırsatlarını ve ESMEN Kimya'nın yenilikçi yaklaşımlarını paylaştı. ALBAYRAK, sektördeki tecrübelerini ve başarıya giden yolda izlediği stratejileri detaylandırarak, gençlere kendi kariyer planlamaları için ilham verdi.

Etkinlik, Sayın Dekanımız Prof. Dr. Halil İbrahim ŞAHİN, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Aylin ER, Balıkesir Sanayisinden önemli isimler, Kimya Bölümü öğretim üyeleri ve sevgili öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğin kapanışında, Prof. Dr. Halil İbrahim ŞAHİN ve Prof. Dr. Aylin ER, panelde yer alan tüm konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür ederek, onların kariyer yolculuklarında başarılarının devamını diledi. Kariyer Söyleşileri Paneli, öğrencilerimizin ve genç profesyonellerin kariyer planlamalarında önemli bir adım olmaları açısından büyük bir başarıyla tamamlandı.